Monumentaal kantoorpand Amsterdam

Category:
Kantoren
Omschrijving

Work in progress:

Energiezuinig werken in Amsterdam

In Amsterdam ontwikkelt De Klimaatbeheerser een bijzonder energiezuinig kantoorpand. Het pand zal aangenaam gekoeld en verwarmd worden middels een Droogbouwvloer, welke aangesloten wordt op een tweetal luchtwaterwarmtepompsystemen, bivalent gecombineerd met een CV-ketel. Deze warmtepompen bieden de mogelijkheid om het verwarmingsrendement drastisch te verhogen. Het combineren van de warmtepompen met PV-panelen, opgesteld zoals op de foto te zien, maakt het ons mogelijk om het verwarmingsrendement met 100% te doen stijgen.

Dit kantoorpand wordt daarnaast nog voorzien van een drietal warmte-terugwinningsunits. Deze zogenaamde WTW-units zuigen lucht aan van buiten en voorzien deze lucht van warmte die via een warmtewisselaar uit de reeds gebruikte binnenlucht is opgenomen. Op deze manier voorziet de WTW-unit het kantoor op een energiezuinige manier van verse en aangenaam verwarmde lucht. In de unit is een bypass-module opgenomen, de unit meet zelf wanneer het niet nodig of zelfs niet wenselijk is om aangezogen lucht te verwarmen, en leidt in die gevallen de lucht om. Op warme dagen, en wanneer nodig ook in de nacht, voorziet de unit de woning daarom van gefilterde, verse lucht.

Jaarlijkse besparing van €10.656,-

Het gecombineerd gebruik van een vergelijkbaar pand wordt rond de €1.100,- ex btw per maand geschat. Na verbouwing zal het pand ongeveer €437,- per verbruiken, bestaand uit €50,- gas en €387,- elektra. Door de opbrengst van de zonnepanelen mag hier de btw á €225,- van afgetrokken worden. Ten opzichte van de €1.100,- euro verbruik voor verbouwing, zal de Klimaatbeheerser een besparing van €888,- per maand mogelijk maken. Op jaarbasis gaat het hier dan om €10.656,- .

€60.044,- winst (besparing)

Wanneer de gezamenlijke investering van de warmtepomp in combinatie met de PV panelen wordt gedeeld door de jaarlijkse besparing, wordt duidelijk dat de huidige installatie zichzelf in 4,36 jaar terugverdiend zal hebben. Na tien jaar zal de installatie hiermee een besparing van €60.044,- opgeleverd hebben.

Ook milieubewust werken tegelijkertijd de kosten drukken?

Neem eens contact met ons op, wij denken graag met u mee.