Preloader image

Villa Ibiza

Category:
Woonhuizen
About

Energiezuinige luxe op Ibiza

Op Ibiza heeft de Klimaatbeheerser een luxe en tegelijkertijd energiezuinig woonhuis gerealiseerd. Er is gekozen voor het toepassen van een De Klimaatbeheerser Integrated Solar Unit. Dit is een totaaloplossing, bestaande uit een lucht/water-warmtepompsolar panels en vloerverwarming.

De solar panels, die op het dak van de woning geplaatst zijn, voorzien de woning van warm water. Het verzorgen van warm water middels solar panels brengt aanzienlijk lagere maandlasten met zich mee, daar elektriciteit in Spanje prijzig is. De zonnepanelen verwarmen het water tot 80°C. Het warme water wordt opgeslagen in een 500L boilervat.

Het huis wordt aangenaam gekoeld en verwarmd middels een Droogbouwvloer met daarin een isolatielaag, die dankzij de koppeling met de warmtepomp de maandelijkse kosten zeer laag houdt. Daarnaast hebben wij om de elektriciteitskosten tot een minimum te beperken tevens een twaalftal PV-panelen geplaatst. Zowel de solar panels als de PV-panelen zijn geïmplementeerd in een pergola op het dakterras.

Service en onderhoud

De Klimaatbeheerser heeft de gehele installatie voorzien van een gateway, om die reden kunnen wij vanuit Nederland de gehele installatie monitoren en waar nodig instellingen wijzigen. Daarnaast beschikt de Klimaatbeheerser over een Nederlandssprekende medewerker op Ibiza, die zorg draagt voor de service en het onderhoud.

Tot rust komen in deze energiezuinige villa op Ibiza? Neem gerust vrijblijvend contact op met ibizapuravida@gmail.com, of bekijk de accomodatie online

 

 

13