Energiebesparing

Millieubeleid

De prijzen van gas en elektriciteit zullen blijven stijgen. De belangstelling voor het besparen op energiekosten is vanwege het bedrijfseconomisch belang groter dan ooit. Ook de klimaatverandering, de ambities van de regering, strengere regelgeving en de ontwikkeling van nieuwe technieken dragen bij aan de bewustwording dat het echt loont om energiekosten aan te pakken.

Optimaal besparen
Steeds meer grote en middelgrote zakelijke verbruikers zoeken naar nieuwe mogelijkheden om optimaal te besparen. De Klimaatbeheerser biedt de oplossing voor energiemanagers, inkopers, industrieel ingenieurs, technisch managers, gemeenten, vastgoedontwikkelaars, directies en facilitymanagers om hun energiekosten omlaag te krijgen. Of het nu gaat om een eenvoudige verbetering of een integrale aanpak, van scherper inkopen tot het reduceren van het energieverbruik of om CO2-emissie.

Soms kan besparing heel eenvoudig, kosteloos en direct gerealiseerd worden. Andere vormen van besparen vragen:

  • een goede afweging,
  • een professionele en planmatige aanpak,
  • een investering die, door de stijgende energietarieven, steeds sneller kan worden terugverdiend.

Bij De Klimaatbeheeser kunt u advies inwinnen, vergelijken, kennisnemen van subsidieregelingen en nieuwe technologieën, oplossingen ontdekken die u leiden naar een betrouwbare energielevering en een optimale besparing. U bespaart voor jaren!

Fiscaal voordeel met de Energie-investeringsaftrek (EIA)
Ondernemers die investeren in energiebesparing en duurzame energie kunnen weer rekenen op een fiscaal voordeel als zij de Energie-investeringsaftrek (EIA) aanvragen. De Klimaatbeheerser begeleidt u in het traject van de subsidieaanvraag. Daarbij komt tot 46% van het te investeren bedrag mogelijk in aanmerking voor subsidie.

Particulier
Voor particulieren is de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) interessant. De overheid biedt particulieren deze subsidie op warmtepompen. Heeft u in 2016 geïnvesteerd in een warmtepompsysteem van De Klimaatbeheerser en dit systeem in Nederland geïnstalleerd? Dan heeft u recht op een subsidie van de overheid.

Meer subsidie info