Sportcentra

Klimaatbeheersing in sportcentra

De Klimaatbeheerser levert producten die sportcentra de mogelijkheid bieden zorgeloos te kunnen koelen en verwarmen. Het resultaat is een optimaal sportklimaat. Het systeem controleert zelf de temperatuur en voert waar nodig de ventilatiesnelheid zelfstandig op. De apparatuur die wij u leveren vormt een gebalanceerde combinatie van koeling/verwarming/ontvochtiging/ventilatie.

Voor het ventilatieprogramma werken wij veelal met WTW (Warmte Terug Win)-units. Hiermee halen wij zelfs rendementen tot 90%.

Een rendement dat aanzienlijk hoger is
Door innovatie is de hoeveelheid warmte die te verkrijgen is uit 1 kW stroom (de COP-waarde) enorm toegenomen. Hierdoor is het mogelijk om uit apparatuur voor klimaatsbeheersing een rendement te verkrijgen dat ruim hoger is dan dat van conventionele apparatuur. Dit kan doordat de innovatieve apparatuur zuiniger met energie omspringt dan een conventionele gasgestookte HR-ketel.

Stijgende prijzen van fossiele brandstoffen leiden tot een toenemend aanbod van alternatieve energie. Met het oog op die ontwikkelingen verwachten wij een groeiende vraag naar energiezuinige systemen, zoals onze airconditioningsystemen.

Rendementscijfers van TNO
Op onze energiezuinige klimaatsystemen is de Energie-investeringsaftrek (EIA) van toepassing. Daarnaast is er een subsidie mogelijk vanwege de energiezuinigheid van het klimaatsysteem. Op deze wijze verwarmen geeft op jaarbasis een besparing van 30 tot 40% van de stookkosten ten opzichte van een conventioneel gasgestookt verwarmingssysteem. Deze cijfers zijn door TNO onderzocht. Per situatie kan een vergelijkende berekening gemaakt worden voor de energiekosten op jaarbasis.