Woonhuizen

Klilmaatbeheer in woonhuizen

De Klimaatbeheerser biedt maatoplossingen voor klimaatbeheersing in woonhuizen. Airconditioningsystemen leveren niet alleen koele lucht, maar ook warme. Het creëren van warmtewisselingen kan heel snel: ideaal wanneer een kamer voor verschillende doeleinden wordt gebruikt.

Onze lucht/water-warmtepomp is een energiezuinig klimaatsysteem voor woonhuizen. Met een jaarrendement van meer dan 4,2 levert het systeem een aanzienlijke bijdrage aan de verlaging van het energieverbruik en de CO2-uitstoot ten opzichte van conventionele verwarmingssystemen. Dit is mogelijk dankzij de zeer efficiënte invertercompressor in het buitendeel. Dit systeem heeft hiermee een zeer gunstige invloed op de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van de woning.

Het systeem bestaat uit een luchtgekoeld buitendeel en een binnendeel, de Hydrobox, die aangesloten wordt op een afgiftesysteem. Hierbij heeft men de keuze uit vloerverwarming, lage temperatuur-radiatoren en ventilatorconvectoren. Naast verwarming en koeling kan ook de warmtapwaterbereiding verzorgd worden. Hiertoe wordt het systeem uitgebreid met een warmwatertank, gemaakt van roestvast staal en leverbaar in verschillende uitvoeringen.

Met behulp van een zogenaamde solarkit kan het systeem gecombineerd worden met zonnecollectoren voor de bereiding van warm tapwater. Deze solarkit bestaat uit een warmtewisselaar en een geïsoleerde circulatiepomp en maakt het mogelijk zonnecollectoren aan te sluiten op de bestaande RVS-warmwatertank. De solarkit zorgt ervoor dat warmwaterproductie via de zonnecollector voorrang heeft.

Wanneer de zonnecollector niet voldoende energie kan leveren, schakelt het systeem automatisch over naar de warmtepomp of naar het booster-element in de tank. Dankzij de solarkit kunt u met zonne-energie voorzien in tot wel 70% van de jaarlijkse energiebehoefte voor warmtapwaterbereiding.