Klimaatmatten

Klimaatmatten: voor plafond, wand en vloer

De geïntegreerde klimaatsystemen voor plafond, wand en vloer bieden een totaaloplossing: één systeem dat kan koelen en verwarmen. Klimaatmatten kunnen in elke gewenste ruimte als middelpunt van het systeem worden aangebracht. In nieuwbouw- en bestaande woningen, maar ook in kantoren en bedrijfspanden.

De voordelen van klimaatmatten op een rijtje:

klimaat-huis

 • één systeem dat kan koelen en verwarmen
 • optimale gelijke stralingswarmte of koeling
 • in elke gewenste ruimte
 • bijzonder milieuvriendelijk
 • lange levensduur van minimaal 50 jaar (garantie 15 jaar)
 • de luchtvochtigheid blijft op peil en dat zorgt voor een behaaglijk gevoel
 • geen luchtcirculatie, dus geen tochtvorming
 • geluidloos
 • snel te installeren
 • onderhoudsvrij
 • 100% recyclebaar

 

Klimaatmatten: zo werkt het

In uw plafond, wand of de vloer worden klimaatmatten geplaatst die zijn voorzien van een capillair buissysteem. Minimale opbouwhoogten van 6 – 8 mm zijn mogelijk. Door deze buisjes van 4,3 mm stroomt water. Zij monden uit in twee 20mm sterke stamleidingen.
warmen en koelen
Klimaatmatten liggen dicht tegen de oppervlakte aan. Dat zorgt voor optimale stralingswarmte. Door de minimale afstand tussen de buisjes (30 mm) kan het systeem overal dezelfde hoeveelheid warme of koude lucht afgeven, terwijl de temperatuur van het aangevoerde water aanzienlijk lager is. Het grote overdrachtsoppervlak en de parallelle doorstroming zorgen voor een gelijkmatige verwarming of koeling van de ruimte.

Constante koele ruimtetemperatuur

Bij het koelen van uw ruimte wordt op dezelfde wijze gebruik gemaakt van straling. De oppervlakten krijgen geen kans tot opwarmen. Daardoor blijft de ruimtetemperatuur constant. De warmte wordt afgevoerd door het water in de buisjes. Het effect is gelijk aan een koele parkeerkelder op een warme zomerdag.

In tegenstelling tot traditionele airconditioningsystemen wordt er via klimaatmatten geen lucht in de ruimte gecirculeerd. Het systeem veroorzaakt dus geen tocht en maakt ook geen geluid. Een groot bijkomend voordeel is dat de luchtvochtigheid op peil blijft. Hierdoor ontstaat een zeer behaaglijk gevoel.

Onderhoudsvrij en milieuvriendelijklichaam met klimaatmatten

De geïntegreerde klimaatsystemen van De Klimaatbeheerser zijn volledig onderhoudsvrij en milieuvriendelijk. Het is een gescheiden systeem en hierdoor volledig corrosieveiling. De klimaatmatten hebben een levensduur van ten minste vijftig jaar. Op de geïntegreerde klimaatsystemen geldt een garantie van vijftien jaar.

De klimaatmatten bestaan uit hoogwaardig polypropyleen, wat voor 100% recyclebaar is. Deze stof is lang houdbaar en zorgt daardoor voor een lange levensduur. Daarnaast ondersteunt o.a. Knauf het gebruik van een geïntegreerd klimaatsysteem in het stucwerk. Klimaatmatten zijn, zelfs in stucwerk, vier maal sneller dan de standaard oppervlaktesystemen.

Combinatie met een warmtepomp
Klimaatmatten zijn het ideale warmteafgiftesysteem voor warmtepompen: vlak, snel, comfortabel, economisch, milieuvriendelijk en met een lange levensduur. Installatie van Klimaatmatten

Aan de verwarmingstechniek van moderne gebouwen worden tegenwoordig hoge eisen gesteld, zoals een lager energieverbruik zonder beperkingen in het comfort of in de betrouwbaarheid van de installatie. Dat brengt ook vaak kostenbesparingen mee, omdat er milieuvriendelijk wordt omgegaan met energie. Om dat te bereiken is een efficiënter gebruik van middelen nodig, in het bijzonder van schone energie. Daarnaast vereist het een technologie die met lage watertemperaturen werkt. Het Capillair-systeem is met deze technologie het beste warmteafgiftesysteem in combinatie met een warmtepomp.

De universele oplossing voor verwarmen en koelenKlimaatmatten in huis
Met klimaatmatten kunt u in de winter verwarmen en in de zomer koelen door middel van de vloer, de wanden of het plafond. In de koude periodes wordt het systeem met warm water gevoed om te kunnen verwarmen. In de zomer wordt dit met koud water gedaan om te kunnen koelen. De klimaatmatten worden eenvoudig onder het stucwerk of achter bijvoorbeeld gipsplaten gemonteerd.

Wilt u meer informatie over onze klimaatmatten of andere soorten klimaatbeheersing? Bel ons direct op 020 – 419 2993, of stuur een mail naar info@deklimaatbeheerser.nl