Energielabel en maatwerkadvies

Per 1 januari 2023 moet een kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per mper jaar. Voldoet uw kantoor hier nog niet aan? De Klimaatbeheerser heeft alle disciplines in huis om op een economisch verantwoorde wijze duurzame oplossingen voor uw kantoor te bieden. Van inventarisatie en advies op maat tot de realisatie en het afgeven van een gecertificeerd energielabel.

Hulp bij verduurzamen van uw pand

Een maatwerkadvies staat ook wel bekend als een energieprestatieadvies (EPA). Onze gecertificeerde energieadviseurs controleren het gebouw op een aantal kenmerken, signaleren verbetermogelijkheden en maken een kostenberekening. Ook nemen wij op uw verzoek de Erkende Maatregellijsten (EML) mee in het advies. Wij houden er rekening mee dat het kantoor minimaal energielabel C moet halen. Daarnaast bekijken we direct de mogelijkheden om op economisch verantwoorde wijze energielabel A te halen. Bij het maatwerkadvies bieden wij direct de mogelijkheid om een gecertificeerd energielabel op te maken.

Realisatie

Het maatwerkadvies geeft u inzicht in welke besparende maatregelen u kunt treffen om te voldoen aan de wettelijke eisen. De Klimaatbeheerser begeleidt u in het traject en biedt de mogelijkheid om duurzame en energiezuinige oplossingen te bieden en klimaatsystemen te installeren.

Meer informatie?

Heeft u een vraag? Deze kunt u stellen via info@deklimaatbeheerser.nl of ga naar contact.