Preloader image

Kantoorpand Amsterdam

Category:
Kantoren
About

Duurzaam comfort

Voor een kantoorpand in het centrum
van Amsterdam

In het historisch centrum van Amsterdam heeft De Klimaatbeheerser bijgedragen het realiseren van een nieuw kantoorpand. Door middel van high-end energiezuinige klimaatbeheersingstechniek is hier ingezet op maximaal comfort waarbij de maandelijkse kosten zo ver mogelijk beperkt blijven.

Het meerdere verdiepingen tellende pand is voorzien van een VRV installatie, uitgerust met Variabele koudemiddel temperatuur, afzonderlijke regeerbaarheid van verschillende ruimtes en heat recovery. Tevens is een Droogbouwvloer Acoustic geplaatst en is er balansventilatie geïnstalleerd.

Daar panden in Amsterdam vaak de hoogte in gebouwd zijn, levert het hijswerk van de buitendelen horend bij de installatie imposante beelden op.

VRV
Een VRV-installatie is een geïntegreerd geheel van meerdere klimaat-technische installaties. Het koppelen van de systemen stelt hen in staat samen te werken om zo een optimaal comfortlevel te bereiken en tevens het energieverbruik minimaal te houden.

Hoewel alle systemen samenwerken, blijven zij afzonderlijk regelbaar. Dit maakt het mogelijk om tegelijk te koelen en verwarmen, allemaal afgestemd op de behoefte die ontstaat in de individuele ruimtes.

Variabele koudemiddel temperatuur
De door De Klimaatbeheerser geïmplementeerde installatie is uitgerust met een systeem dat de temperatuur van het koudemiddel constant blijft monitoren en aanpassen, afhankelijk van de behoefte van het pand. Dit bevordert niet alleen het comfort, maar verhoogt ook het rendement van de installatie.

Warmteterugwinning
Wanneer energiezuinige en milieubewuste klimaatbeheersing het doel is, vormen installaties met warmteterugwinningstechnologie het antwoord. In zowel het VRV-systeem als de geïmplementeerde balansventilatie is daarom warmteterugwinningstechniek toegepast. Installaties met warmteterugwinning vullen ruimtes waar warmte of kou lucht benodigd is, aan met warmte of kou die wordt opgenomen uit andere ruimtes. Op deze manier leveren de installaties in feite gratis klimaatbeheersing.

Rendement van 900% (COP 9)
Daar de eerste en tweede verdieping van het huidige pand vaak in de schaduw liggen, zullen zij meer verwarming behoeven dan de bovenliggende verdiepingen waar sprake is van instraling van de zon. Op dagen waar dit nodig is, zullen de klimaattechnische installaties op de eerste en tweede verdieping daarom warmte ontvangen van de bovenliggende verdiepingen, zonder tussenkomst van de door De Klimaatbeheerser geïnstalleerde warmtevoorzieningsinstallatie.

Op deze manier leveren de installaties een rendement tot 900%, ook wel aangeduid met COP 9. Deze waarde houdt in dat uw installatie bij aanlevering van 1 kW elektriciteit, 9 kW aan energie levert.

Droogbouwvloer Acoustic
De verdiepingsvloeren van het pand zijn uitgerust met een Droogbouwvloer Acoustic. Implementatie van deze vloerverwarming zorgt ervoor dat de ruimtes verwarmd en/of gekoeld kunnen worden zonder dat hier ontsierende en ruimte-vullende radiatoren geplaatst hoeven te worden.

Tevens vormt verwarming middels vloerverwarming een uitstekende manier om op een energiezuinige manier uw binnenklimaat te regelen. De Droogbouwvloer Acoustic is uitgerust met een contact ontkoppelende laag die verzekert dat er geen geluidsoverlast ontstaat dankzij de implementatie van vloerverwarming.

Wanneer uw benieuwd bent naar onze Droogbouwvloer, neem dan ook eens een kijkje op www.dedroogbouwvloer.nl

Wilt u ook energiezuinig werken met behoud van optimaal comfort?

Neem dan contact met ons op, onze specialisten denken graag met u mee!

4