De Ark

Category:
Bedrijfspanden
Omschrijving

Bedrijfsverzamelgebouw in Noord-Holland

Wilt u ook nul op de meter maar wel uw oude radiatoren behouden?

Ons nieuwste project betreft een fantastisch monumentaal pand in Purmerend, wat voorheen diende als schoolgebouw. In het pand bevinden zich op dit moment meerdere ICT bedrijven en medisch specialisten. De charme van het pand is zonder twijfel de stijl die is afgeleid van de Amsterdamse School, bovendien heeft het pand prachtige historische kenmerken zoals de keizerlijke trap en de ramen met glas in lood. Het U-vormige pand krijgt een uitbreiding in de vorm van een atrium, wat de twee vleugels met elkaar zal verbinden.

Het reeds bestaande hoofdgebouw zal verwarmd worden door middel van acht in cascade opgestelde hoge temperatuur warmtepompen, deze zijn aangesloten op de reeds aanwezige radiatoren van dit pand. In het bijgebouw installeren wij tevens een warmtepomp, wederom aangesloten op de radiatoren die al jaren in het gebouw dienstdoen.

Op het dak plaatsen wij 165 zonnepanelen, deze kunnen zorgen voor een jaarlijkse opbrengst van ruim 50.000 watt. Door onze installaties zal de uiteindelijke geschatte  energierekening €0,- bedragen. Dit zorgt voor dit pand voor een jaarlijkse besparing van €26.000 aan elektriciteitskosten. De totale investering is terugverdiend in slechts 6,7 jaar en na 15 jaar zal dit een besparing opleveren van maar liefst €215.800,-.

In het nieuwe atrium zal ook een warmtepomp worden geïnstalleerd, dit systeem zal de vloer verwarmen en zo nodig afkoelen. Ook zal het kantoor in het atrium uitgerust worden met een Daikin plafond airconditioning waardoor de ruimte te allen tijde op aangename temperatuur zal zijn.

Wilt u ook nul op de meter maar wel uw oude radiatoren behouden?
Laat het ons gerust weten, we denken graag met u mee.