Kantoorpand op het Damrak

Category:
Kantoren
Omschrijving

Kantoorpand op het Damrak

Op het Damrak in hartje Amsterdam hebben wij onlangs onze werkzaamheden aan een kantoorpand afgerond. Het pand is gelegen op het oosten en kijkt uit op het theatrale pand van de Bijenkorf. Op zonnige dagen zullen de onderste verdiepingen in de schaduw van de Bijenkorf komen te liggen, wat voor grote temperatuurverschillen kan zorgen wanneer de bovenste verdiepingen wel opgewarmd worden door de zon. Daarom hebben wij een Daikin VRV-airconditioningsysteem met heat recovery geïnstalleerd, dat zowel kan koelen als verwarmen. De energie wordt hierbij niet zoals gewoonlijk met de buitenlucht uitgewisseld, maar met de relatief koele energie van de benedenverdieping. Dit kan tijdelijk een rendement van 900% opleveren  COP van 9 genoemd, waarbij er dus slechts 1kw elektriciteit nodig is om 9kw warmte af te staan.

In het pand is de Droogbouwvloer met vloerverwarming aangelegd met akoestische ontkoppeling. Deze droogbouwvloer zorgt voor een aangename basistemperatuur en dempt het geluid naar de ondergelegen ruimtes met 12db. Bovendien is de vloerverwarming aangesloten op het VRV-systeem. De airconditioning kan de temperatuur bijstellen per ruimte om in iedere werkruimte een ideale temperatuur te bereiken.

De lucht in het kantoor wordt ververst door de warmte terugwin balans ventilatie. Deze ventilatie verzamelt gebruikte binnen lucht en verwarmt hiermee de verse buitenlucht. Door deze warmteterugwinning zal er geen koude tocht in het pand sluipen en hoeft het pand minder verwarmd te worden.

Wilt u ook de ideale temperatuur in al uw ruimtes?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag.