Villa Wassenaar

Category:
Woonhuizen
Omschrijving

Zuinige Klimaatbeheersing: Flinke kostenbesparing

Voorafgaand aan de verbouwing bedroeg het maandelijks verbruik van deze fraaie woning in Wassenaar €1200,-. Deze maandelijkse rekening bestond uit de stookkosten van het woonhuis, zijnde €900,- per maand, met daarbovenop gemiddeld €300,- aan stroomverbruik. Er woonden op dat moment twee personen in het huis.

De Klimaatbeheerser heeft een Droogbouwvloer geplaats in de gehele woning, in combinatie met een in cascade opgestelde luchtwaterwarmtepomp. Het pand wordt nu verwarmd door middel van de Droogbouwvloer.

Daarnaast is ter voorziening van het wamtapwater een boiler geplaatst. Ter vergroting van het wooncomfort is op de derde verdieping een Daikin Airconditioningssysteem geplaatst.

€ 9000,- besparing

Het resultaat na een jaar gebruik was een daling in maandelijkse kosten van €1200,- in de oude situatie naar €450,- in de door de Klimaatbeheerser gerealiseerde huidige situatie. De gasaansluiting is door het gebruik van de Droogbouwvloer in combinatie met de luchtwaterwarmtepomp niet langer nodig, hetgeen de vermindering in maandelijkse kosten van €750,- mogelijk maakt. Op jaarbasis betekent dit een besparing van €9000,-. Dit terwijl het aantal bewoners van het huis is gestegen van twee naar zes personen.

Een winst van € 55.356,-

De gezamenlijke investering van de warmtepompinstallatie bedroeg € 34.644,-. Wanneer dit wordt gedeeld door de jaarlijkse besparing van €9000,- blijkt dat de investering binnen 3,8 jaar terugverdiend is. In 10 jaar levert de door de Klimaatbeheerser aangeleverde installatie daarmee een winst van € 55.356,- op.

Ook duizenden euro’s per jaar besparen?

Informeer eens naar de mogelijkheden, wij helpen u graag verder!

Gebruikte systemen
de Droogbouwvloer
Luchtwaterwarmtepomp (2x 16Kw)
Domotica, compatible d.m.v KNX Modules 
Boiler
Daikin Nexura