nZEB: Bungalow aan de kust

Category:
Woonhuizen
Omschrijving

nZEB: Millieuvriendelijke kostenbespaarder

Aan de kust bevindt zich een interessant nieuw project waar de Klimaatbeheerser aan werkt. Door middel van energiezuinige klimaatbeheersing gaat de Klimaatbeheerser ervoor zorgen dat deze woonbungalow nagenoeg energieneutraal zal draaien.

Het plaatsen van 225 m2 vloerverwarming, in combinatie een luchtwaterwarmtepomp die de bungalow zal koelen en verwarmen, het leveren en monteren van een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning en een drietal airconditioners zal ervoor zorgen dat de bungalow niet alleen energiezuinig wordt, maar ook te allen tijde een prettig binnenklimaat kent.

Het installeren van PV panelen zal de energiezuinigheid van de bungalow drastisch doen toenemen. Het resultaat is een bungalow die bijna energieneutraal is.

Jaarlijks €4.800,- besparing

Voor een vergelijkbare woning liggen de kosten voor het gecombineerde verbruik van zowel gas als elektra rond de €400,- per maand. De door ons aangeboden installatie zal ervoor gaan zorgen dat het verbruik van de bungalow om en nabij de €0,- per maand ligt. Op jaarbasis levert dit een dit een besparing van €4.800,- op.

€23.040,- winst

De gezamenlijke investering van de warmtepomp in combinatie met de PV-panelen is €24.855,75. Gedeeld door €4.800,- blijkt dat deze investering in 5,2 jaar terugverdiend zal zijn. Na tien jaar heeft de installatie daarmee €23.040,- opgebracht.

Ook milieuvriendelijk geld besparen?

Informeer eens naar de mogelijkheden, wij helpen u graag verder!