Blog

Energielabelmeting

 

Hoe zuinig is uw huis? De vraag lijkt simpel. Toch hebben veel huishoudens niet volledig inzichtelijk hoeveel zij maandelijks verbruiken, en op welke punten voor hen besparingen mogelijk zijn. Het laten uitvoeren van een energielabelmeting biedt hierbij uitkomst.

Naar aanleiding van een meting krijgt uw huis een label, tussen A++++ en G. Energielabel A++++ t/m A zijn in theorie het meest wenselijk, dit zou betekenen dat uw pand zeer zuinig is en de maandelijkse stookkosten daarmee laag blijven. Het hebben van een hoog energielabel kan daarnaast positieve gevolgen hebben voor de prijs die voor een pand gevraagd kan worden. In het geval van energielabel G is de kans groot dat u maandelijks veel erg geld kwijt bent, er is bij dit label dan ook veel ruimte voor verbetering en besparing.

In sommige gevallen is het verplicht om de energiezuinigheid van een woning of pand te laten berekenen en kenbaar te maken middels een label. Denk hierbij aan de verkoop of verhuur van een woning of appartement, of recreatiewoningen die meer dan 4 maanden per jaar gebruikt worden. Ook bij transactie van utiliteitsgebouwen dient een energielabel bekend te zijn. Kantoorpanden groter dan 100m2 dienen vanaf 2023 allemaal minimaal het energielabel C te hebben.

Energielabel laten meten? De Klimaatbeheerser helpt u verder.

Heeft u een energielabel nodig voor de verhuur of verkoop van een pand, of bent u op zoek naar inzicht in mogelijke besparingen op uw maandelijks verbruik? Neem contact met ons op.

Geen reactie

Plaats een reactie