Kantoorpand Alkmaar

Category:
Kantoren
Omschrijving

Klimaatbeheersing op maat

Voor grote panden kan het beheersen van het binnenklimaat een flinke uitdaging vormen. De Klimaatbeheerser voorzag vier verdiepingen van een imposant kantoorpand in Alkmaar van doeltreffende klimaatinstallaties met warmteterugwinning, die vanaf heden zorg dragen voor een aangenaam binnenklimaat in elk seizoen. De installatie is namelijk zowel geschikt voor het koelen, als het verwarmen van de verschillende ruimtes die het pand rijk is.

Hoewel de installaties op elkaar zijn afgestemd in een slim, compact geheel, is de temperatuur per ruimte individueel regelbaar. De verwarmingsfunctie van de volledig elektrische installatie maakt de reeds aanwezige CV-installatie overbodig.

“Geschatte besparing van ruim €37.000,- per jaar”

In combinatie met de op het dak geplaatste PV-panelen, heeft de door De Klimaatbeheerser geleverde installatie hiermee gezorgd voor een aanzienlijke besparing op de maandelijkse energiekosten. Voorheen bedroegen de jaarlijkse verbruikskosten van het pand rond de €40.000,-. Naar schatting ligt het jaarlijkse energieverbruik van het pand rond de 50.000 kW. Daar de PV-installatie ongeveer 25.000 kW per jaar oplevert, zal de jaarrekening voor energieverbruik van dit pand rond de €2750,- euro liggen (uitgegaan van stroomkosten €0.11 per kW). In vergelijking met de €40.000,- voorafgaand aan het project, levert dit dus een besparing van ruim €37.000 per jaar.

Het klimatiseren van grote gebouwen is ons niet vreemd. Toch levert een installatie van dergelijke omvang elke keer weer imposante beelden op.

Ook benieuwd hoe wij uw kantoor- of andersoortig pand op een duurzame en energiezuinige manier van een prettig binnenklimaat kunnen voorzien?
Neem dan contact met ons op, wij bespreken graag de mogelijkheden met u.