Grachtenpand te Amsterdam

Category:
Woonhuizen
Omschrijving

Duurzaam comfort op maat

Voor een woonhuis in Amsterdam

In Amsterdam heeft De Klimaatbeheerser meegewerkt aan de verduurzaming van een imposant grachtenpand. De implementatie van een viertal geheel elektrische warmtepompinstallaties, een PV-installatie en het gebruik van De Droogbouwvloer Acoustic heeft hier volledige afsluiting van het aardgasnetwerk mogelijk gemaakt.

Geen verbouwing nodig
Een veelvoorkomend probleem bij de verduurzaming van oude (monumentale) panden is het feit dat verbouwingen ofwel niet toegestaan, ofwel niet gewenst zijn. De Klimaatbeheerser heeft tijdens de verduurzaming van het huidige pand de conventionele infrastructuur in tact gelaten, met behoud van o.a. de originele ledenradiatoren.

Om dit te bereiken heeft De Klimaatbeheerser een plan op maat ontworpen. Ledenradiatoren behoeven voorziening van water met een temperatuur van minimaal 80°C. Normaal gesproken maakt dit het gebruik van volledig elektrische warmtepompen, en daarmee de afsluiting van het aardgasnetwerk, onmogelijk. Het in cascade plaatsen van een aantal lage- en hoge temperatuur warmtepompen heeft het gebruik van volledig elektrische warmtepompen in combinatie met ledenradiatoren mogelijk gemaakt.

De Droogbouwvloer
De implementatie van De Droogbouwvloer Acoustic voorziet het meerdere verdiepingen tellende pand van energiezuinig comfort. De installatie draagt zorg voor zowel het aangenaam verwarmen, als het bij-koelen van de verschillende ruimten. Dit model Droogbouwvloer is uitgerust met contactontkoppeling, om zo geluidsoverlast zoals die soms door de implementatie van een houten afwerkvloer veroorzaakt kan worden te voorkomen.

Wilt u ook uw koppeling met het aardgasnet opheffen, zónder te verbouwen?

Of bent u gewoon op zoek naar de meest duurzame oplossing voor uw woning, met behoud van optimaal comfort? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!