De reguliere gezinswoning

Category:
Woonhuizen
Omschrijving

Energie neutrale warmtepomp,

juist voor de reguliere gezinswoning!

Er gaan de laatste tijd veel negatieve verhalen rond over warmtepompen, velen van deze verhalen kloppen echter niet. Zo is het absoluut wél mogelijk een woning uit 1960 energieneutraal te maken, er zijn echter enkele spelregels die belangrijk zijn voor optimaal resultaat.

Het is van belang dat de woning zo goed mogelijk geïsoleerd is, dit bespaart energie en biedt de mogelijkheid op lagere temperatuur te verwarmen. Dit scheelt aanzienlijk in kosten. Een warmtepomp verwarmt op relatief lage temperatuur, idealiter tussen de 30 en 35 graden. De meeste oude radiatoren verwarmen met zo’n 70 graden water, en zullen dus niet genoeg verwarmen wanneer zij op de relatief ‘lage warmte’ van de warmtepomp worden gevoed. Daarom moet er altijd gekeken worden of oude radiatoren geschikt zijn om op de warmtepomp te worden aangesloten, indien dit niet het geval is kunnen radiatoren vervangen worden door lage temperatuur radiatoren, of kunnen wij vloerverwarming aanleggen. Dit is niet alleen comfortabel maar het combineert ook nog eens erg goed met een warmtepomp, ook wanneer men een houten ondervloer heeft. Voor meer informatie kunt u terecht op dedroogbouwvloer.nl.

Vaak zijn mensen in de veronderstelling dat klimaatbeheersing slechts is weggelegd voor panden in de hogere segmenten, dit is echter niet het geval. De kleinere gezinswoningen of appartementen zijn juist ideaal om aardgasvrij te maken. Zo hebben wij al meerdere gezinswoningen in Diemen en Amsterdam aardgasvrij gemaakt, deze woningen hebben zowel een warmtepompinstallatie die is aangesloten op deDroogbouwvloer als zonnepanelen. Met het door ons geïnstalleerde Honeywell EVO home bestuderingssysteem is het in deze panden mogelijk om de temperatuur in iedere ruimte apart te bedienen, ideaal voor woningdelers!

Overigens is het in Amsterdam mogelijk om een gemeentelijke subsidie aan te vragen voor het aardgasvrij maken van uw woning, dit bedrag kan oplopen tot maximaal €5.000,- Boven op de rijksoverheid subsidie van +- € 2.000,- welke in geheel Nederland van toepassing is.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.